Bois-Noir kemping

főfunkció: 08 vendéglátás
kategória: kemping
egyéb funkció: -
tervező: Bonnard Woeffray Architectes
tervezés éve/megvalósulás éve: 2006/2007
hely: Európa/Svájc/St. Maurice/Camping du Bois-Noir
méret: 330 m2
környezet léptéke: falusi
típus: új épület

A Bois-Noir kemping Svájcban a Francia határ közelében helyezkedik el. Hatalmas hegyek által közrezárt völgyben a főút és egy folyó közér szorul be a kemping területe. A telek keleti részén, súlyponti helyen, lucfenyők közé rejtve helyezkedik el a kiszolgáló épület.
A Bonnard Woeffray építészt iroda által tervezett kis kiszolgáló épület szinte teljes mértékben fából készült. A tereket a nyers fa, a festett rusztikus felületek és az erős színek differenciálják. Itt kap helyet a kemping összes közösségi funkciója, a recepció, a wc-k és zuhanyzók és a többi elengedhetetlen szolgáltatás.
Az épület két fűtött racionális magból áll, és az ezeket körbekeretező, cikkcakkos kerítésből. A fűtött polikarbonát dobozok között a hézagosan rakott deszka lekerítés egy természettől elzártabb, fedett-nyitott teret hoz létre. A felhasznált anyagok alkalmazkodnak a kempingezés puritán feltételeihez, a fűtött területek minimalizálása az épület legoptimálisabb fenntartásához.
A kempingek kiszolgáló épületei olyan speciális szezonális vendéglátó egységek, amelyek a szolgáltatásokat a legszükségesebbre korlátozzák, kialakításukkal a természettel való viszonyt hangsúlyozzák.

/Oroszlány Miklós/

További információk:

http://www.archdaily.com/72115/camping-bois-noir-guest-facilities-bonnard-woeffray-architectes/