A BME Középülettervezési Tanszékének digitális tananyagfejlesztési oldala a következő 5 évben folyamatosan bővülni fog új épületekkel.

FUNKCIÓK
Az oldal a 2004-ben megjelent, KÖZÉPÜLETEK című tankönyv fejezetei alapján, funkció szerint rendezi a középületeket. Az egyes funkciókra kattintva találjuk az ahhoz tartozó összes épületet.

KATEGÓRIÁK
A funkció alatt további kategóriák jelennek meg, ezekre kattintva tovább szűkíthetők az épületek.

KORÁBBI TANKÖNYV FEJEZETEK
A főfejezetek alatt a cím melletti linkre kattintva lehet a KÖZÉPÜLETEK könyv digitalizált fejezeteihez eljutni, melyek áttekintést adnak az adott funkcióhoz tartozó épületek történelmi kialakulásáról és térszervezési rendjéről.

TERVEZŐ
A tervezők menüre kattintva új oldalon jelennek meg ABC sorrendben az épületek tervezői, az oldalon a ctrl+f paranccsal lehet a legegyszerűbben keresni. Az ékezettel kezdődő nevek a felsorolások végén találhatók.

IDŐ
Az idő menüben az elkészülési évek szerint lehet csoportosítani az oldalon található épületeket.

HELYSZÍN
A helyszín menüben az épületek földrajzi helyére lehet kontinens vagy ország szerint keresni.

LÉPTÉK
Az épületeket a környezetük léptéke alapján lehet szűrni ebben a menüben. A négy kategória: vidéki (településen kívüli); falusi; kisvárosi; nagyvárosi.

TÍPUS
A típus menüben az épületeket építésük szerint csoportosítottuk aszerint, hogy új épületről, bővítésről, átalakításról/újrahasznosításról vagy ideiglenes épületről van-e szó.

HÁZAK
Az épületekről összegyűjtött legfontosabb adatok és a térkép az oldal felső részében található. A kategóriák linkként használva továbbvezetnek a szűrt oldalakra. A bejegyzésekhez a Tanszék tanárai és doktoranduszai által írt rövid leírás tartozik, valamint további információk hivatkozások formájában. A kép- és tervanyagot a tervezők illetve a fotósok bocsájtották rendelkezésünkre, a szerzői jogok minden esetben őket illetik.

ÜRES KÉPEK
Azok az épületek, ahol még nem kaptunk fotó és tervanyagot a tervezőktől egyelőre fehér háttérrel jelennek meg. Az épületekről szóló leírás és a hivatkozások további információkkal azonban már elérhetőek. Ha szeretnél saját képekkel hozzájárulni ezekhez a bejegyzésekhez az anyagokat a kozepuletek2014 (kukac) gmail.com-ra várjuk.

JAVASLATOK, MEGJEGYZÉSEK
Az oldallal kapcsolatos javaslatokat és megjegyzéseket a kozepuletek2014 (kukac) gmail.com-ra várjuk.